Over JOOPs

JOOPs startte in 2010 met het ontwikkelen en geven van trainingen. Maatwerk gekoppeld aan de specifieke vragen van de opdrachtgever.

JOOPs ziet het oneindige talent van mensen en organisaties om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Door zelf mee te buigen of de omstandigheden te veranderen. Te reageren en te ontwikkelen.

JOOPs heeft een duidelijk idee over de ontwikkeling van professionals en organisaties. De pijlers in ontwikkeling zijn rust, ruimte, kunst, ambitie, betrokkenheid, zorgvuldigheid en liefde. Deze pijlers dragen de ontwikkeling en zorgen voor de gewenste richting en resultaat. JOOPs noemt dat de kunst van het groeien.

Voorwaardelijk voor het uitzetten van de juiste koers is rust en ruimte. Door in het oog van de storm te stappen ontstaat ruimte om de gewenste richting scherp te definiëren. Vanuit authenticiteit, een moment van inzicht en met visie de route uitstippelen.

Kunst kan een waardevolle katalysator zijn bij het genereren van nieuwe inzichten en het in gang zetten van ontwikkeling. Kunst wordt gemaakt om te prikkelen, te ontregelen, te raken. Het geeft haar eigen perspectief op de werkelijkheid. En die werkelijkheid kan zorgen voor eigen hernieuwde inzichten en overtuigingen.

JOOPs vraagt om ambitie, durf en betrokkenheid. De impuls tot handelen moet vanuit de persoon, het team of de organisatie zelf komen. Van binnenuit en in overeenstemming. JOOPs vraagt en schenkt toewijding.

JOOPs ondersteunt de ontwikkeling zorgvuldig en liefdevol. Door veel tijd te steken in het scherp krijgen van de vraag. Programma’s te maken die gestoeld zijn op de pijlers en recht doen aan de ambities, vragen en mogelijkheden van de opdrachtgever. Door zelf te investeren in kennis over ontwikkeling van mensen en organisaties, kunst, eigentijdse bedrijfsvoering en succesvol zijn.

JOOPs werkt vanuit de Kop van Overijssel, maar bestrijkt het gebied ten Noorden van de lijn Apeldoorn – Amsterdam (A1). Gelegen tussen de Weerribben – Wieden, Lemmer en het Kuinderbos gaan wij graag met jou aan het werk op een inspirerende locatie in de (nabijheid van de ) natuur.

Werken bij JOOPs is ontwikkelen en groeien in en met de natuur. De verschillende programma’s en activiteiten zijn goed te combineren met een stevige wandeling, mountainbiken, varen door de sloten of ballonvaren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Overnachten kan op in een hooiberghut, dijkwoning, een vlot, B&B of hotel in de omgeving. JOOPs keuken werkt voornamelijk met (biologische) producten uit de eigen streek.